Lõppes Ida-Virumaa Noortefoorum 2012 "Noored ja kohalik omavalitsus – teel koostöö poole“

Kodanikuühiskonna Sihtkapitali poolt rahastatud Co-management projekti viimase suurüritusena toimus 17.02.2012 Jõhvi Kontserdimajas Ida-Virumaa Noortefoorum 2012 „“Noored ja kohalik omavalitsus – teel koostöö poole“. Üle kogu maakonna saabus foorumile ligi 300 osalejat, nende seas koolide õpetajaid ja õpilasi, kohaliku omavalitsuse ja kodanikuühenduste esindajaid üle kogu maakonna ja ka mujalt, eesmärgiga edendada dialoogi ja koostööd noorte ja kohalike omavalitsusüksuste vahel ja motiveerida noori huvi tundma enda ümber toimuvast ja osalema otsustusprotsessides.

Esinejate hulgas olid oma valdkonna eksperdid, teiste seas Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Urve Erikson, Liina Rüütel Eesti Noorteühenduste Liidust, Kiviõli Linnapea Dmitri Dmitrijev ja sõna said ka maakonna aktiivsed noored eesotsas Ida-Virumaa Noortekogu aseesimehe Evelina Nõmmega. Foorumi raames viidi läbi ka maailmakohviku meetodil põhinenud grupitöö, mille eesmärgiks oli luua konkreetsetest ettepanekutes koosnev osa projekti „co-management“ peamise lõppväljundina valmiva „Co-management Ida-Virumaal“ strateegia juurde, millest oli Foorumi alguseks koostatud juba tööversioon.
Foorumi raames viidi läbi ka maailmakohviku meetodil põhinenud grupitöö, mille eesmärgiks oli luua konkreetsetest ettepanekutes koosnev osa projekti „co-management“ peamise lõppväljundina valmiva „Co-management Ida-Virumaal“ strateegia juurde, millest oli Foorumi alguseks koostatud juba tööversioon. Strateegiadokumendi eesmärgiks oli kajastada võimalikku teed efektiivse ja kaasava noortepoliitikani maakonnas.
Strateegia lõppversioon avaldatakse projekti veebilehel http://co-management.sscw.ee.

Urve Erikson,
Ida-Virumaa Omvalitsuseste Liit

(Liina Rüütel Eesti Noorteühenduste Liit,
Kiviõli Linnapea Dmitri Dmitrijev - vasakul)
(Evelina Nõmme -paremal)
 

Lisainfo e-maili teel foorum2011 at sscw dot ee või telefoni teel 53417810, 55602993. 
Kogu info leiate ametlikul veebilehel http://co-management.sscw.ee

 

Projekti rahastab Koduanikuühiskonna Sihtkapital: